Figyelje időszakos kedvezményeinket!....Törvényi változásokat elérheti a főlapon, de az " Aktualítások" és az "Ügyfeleink részére" menüpont alatt is .....Cégalapítás már 25.000,- Ft-től, ha nálunk könyveltet... Kérdései lennének? Tegye fel , és irodánktól 48 órán belül választ kap......

Pontról-Pontra Könyvelőiroda
  Elérhetőségünk
     Szolgáltatásaink

Bérszámfejtés

  Áraink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó frissítés: 2016.06.02

 

Vissza a főoldalra                                                             Vissza az aktualitásokhoz

 

Csak így lehet megúszni a kötelező pénztárgéphasználatot 

Amennyiben egy vállalkozás bejelenti a NAV felé, hogy minden egyes ügyletéről és szolgáltatásáról számlát bocsát ki, és ezt a PTGSZLAB nyomtatványon bejelenti a NAV felé, úgy mentesül a pénztárgép használata alól. 

A fentiek azért lehetségesek, mivel az 50/2013. (XI. 15.) NGM rendelet szerint pénztárgép használatra kötelezett olyan adóalanyt, aki amely az Áfa tv. 166. § - a szerinti nyugta-kibocsátási kötelezettségét az Áfa tv. 166. § (2) bekezdésében foglaltak szerint számla kibocsátásával teljesíti, az Áfa tv. 178. § (1a) bekezdés vonatkozásában úgy kell tekinteni, mint aki nyugtaadási kötelezettségének gépi nyugtakibocsátással tesz eleget.

De ennek ára van, ugyanis a nyugtaadási kötelezettségüknek számla kibocsátásával eleget tevő vállalkozásoknak, a számla kibocsátásának keltét alapul véve naponkénti bontásban, havonta a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig adatszolgáltatási kötelezettségük van a NAV felé a PTGSZLAH nyomtatványon.

Milyen számlaadást nem kell jelenteni az adott nyomtatványon?

 • Amikor kötelező számlát kibocsátani valamint

o        A vevő adóalany

o        Az ellenérték a teljesítésig nem rendezett (átutalással történik utólag)

o        Az ellenérték eléri, vagy meghaladja a 900.000.- Ft-ot

 • a számla olyan körbe eső ügyletet támaszt alá, amely nincs 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. mellékletében felsorolt tevékenységek közt.

A fentiekből következően, minden nem számlaköteles, csak nyugtaadási köteles (magánszemély kp. kifizetés)  ügyletről kiállított számlákról adatszolgáltatási kötelezettség keletkezik.

Amikor egy vállalkozás, aki pénztárgép használatára lenne kötelezett, de ezt kiváltja a mindenkori számlaadással, számolnia kell azzal, hogy az áfatörvény szerint szabályos számla kibocsátásának feltétele az, hogy a vállalkozó ismerje a megrendelő számlához szükséges adatait (név, cím).

A törzsügyfelek bizonyára megszokták, és nem kifogásolják, hogy a szóban forgó adataikat meg kell adniuk.

 

Előfordulhat azonban olyan eset is, amikor a (magánszemély) vevő ettől elzárkózik.

 

Ezért fontos, hogy a műhelyben, a megrendelők fogadására, a szolgáltatás ellenértékének fizetésére fenntartott helyiségekben jól látható helyen elhelyezett tájékoztatóval előzetesen felhívja a figyelmüket a vállalkozó arra, hogy bizonylatként számlát ad, és ehhez a szolgáltatás megrendelésekor meg kell adniuk a szükséges adataikat.

Fenti feltételekkel lehet csak mentesülni a pénztárgép használata alól.

 

                                                                                                                                       

Irodánk ÜDVÖZLI és várja ÖNT, HA

.Ha még nem indította el vállalkozását, mert nem látja át, a rendeletek, és jogszabályok labirintusában, hogy Önnek milyen vállalkozási forma lenne megfelelő és gazdaságos.

.Ha elindítaná vállalkozását, de mint felkészült vállalkozó, tisztában van vele, hogy még a cégalapítás, vagy a vállalkozói igazolványa kiváltása előtt feltétlen konzultálnia kell a leendő könyvelőjével.

.Ha már van könyvelője, de az Ön igényeit figyelembe véve könyvelője munkájával nincs megelégedve, mert Ön tudja, hogy hosszú távon csak biztonsággal érdemes működni, és fejleszteni vállalkozását.

Mik ezek az igények?

 

 • Naprakész könyvelés                                        

 • Havi rendszeres konzultáció

 • Eredmény és mérleg adatok igény szerint, akár havonként

 • Állandó elérhetőség

 • Felelősség vállalás

 • Képviselet

 • Optimális adózás

 • Precíz, pontos munkavégzés

 • Jogszabályok naprakész ismertetése

 Mi képesek vagyunk rá és teljesítjük igényeit.

.Ha az évek során, saját, vagy könyvelője mulasztásából felhalmozódtak a könyvelési teendők, és visszamenőleges bevallási kötelezettségei.

 

FIGYELEM !!!

Szolgáltatásunk NEM AZONOS a 4000- 6000 forintos ajánlatokkal (illetve azok hiányával) !!!     Célunk, hogy havi találkozásink során tartott konzultációk eredményeképpen minél inkább átlássa vállalkozása helyzetét s ezáltal

Nyugodtabbá váljanak a mindennapok

tervezhetőbbé váljon a jövő

Csapatunk várja Önt felkészülten, pontos, precíz szolgáltatást biztosítva.

     Farkas Gábor reg.mk. könyvelő                   Farkas Imréné bérelszámoló

     Dr. Kiss Klára ügyvéd         

 

pénztárgép napló szigorú számadás alá vonása minta, számlázó program bejelentése, csepel, csepeli könyvelőiroda, könyvelés,könyvelő iroda,csepel könyvelés,visszamenőleges könyvelés,bérkalkulátor,szja bevallás,könyvelő kereső,könyvelő keresés, Egyéni vállalkozó alapítása,útnyilvántartás,egyéni vállalkozó útnyilvántartása, bevallás,bérszámfejtés,bérelszámolás,kiküldetési rendelvény,2013,cégalapítás,nyugdíj,természetbeni juttatás 2011,béren kívüli juttatás 2013, képviselet,bevallás,könyvvezetés,bérszámfejtés,könyvvizsgálat,könyvelőiroda csepelen,csepel,csepeli könyvelés,könyvelés csepel,munkaügyi feladatok ellátása,TB ügyintézés,egyéni vállalkozó könyvelése,teljeskörű könyvelés,adótanácsadás, INMEDIO, RELAY, COSTA COFFEE könyvelése, szép kártya, szép-kártya

              
PontAzíre Könyvelőiroda
Tel: 06 20 364-3472 E mail:pontazire@chello.hu