Figyelje időszakos kedvezményeinket!....Törvényi változásokat elérheti a főlapon, de az " Aktualítások" és az "Ügyfeleink részére" menüpont alatt is .....Cégalapítás már 25.000,- Ft-től, ha nálunk könyveltet... Kérdései lennének? Tegye fel , és irodánktól 48 órán belül választ kap......

Pontról-Pontra Könyvelőiroda
  Elérhetőségünk
     Szolgáltatásaink

Bérszámfejtés

  Áraink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó frissítés: 2014.07.24

 

Letölthető minta: Pénztárgép napló szigorú számadás alá vonása

 

(A minta javaslat, jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk)

RENDELET:

A NGM 48/2013. (XI. 15.) rendeletében értelmében a pénztárgépnaplót szigorú számadás alá kell vonni, amely a pénztárgép üzemeltető kötelezettsége.

A pénztárgépnapló szigorú számadás alávonása:

a) A fenti rendelet értelmében a pénztárgépnaplót szigorú számadás alá kell vonni, amely a pénztárgép üzemeltető kötelezettsége.

b) A szigorú számadás alá vonás a rendelet szerint "azt jelenti, hogy a pénztárgépet üzemeltetőnek olyan nyilvántartást kell vezetnie, amely a pénztárgépnapló vonatkozásában a leglényegesebb adatokat tartalmazza, így különösen indokolt feltüntetni:

1. A pénztárgépnapló felhasználásának időtartamát (külön a beszerzés, a megnyitás és a lezárás dátumát).

2. A pénztárgépnapló melyik (milyen típusú vagy sorozat számú) pénztárgép eseményeinek dokumentálására szolgál?

3. A pénztárgépnapló hány oldalból áll?"

c) A fentiekkel az a teendő, hogy a pénztárgépnaplót vagy (több gép esetén naplókat) be kell vezetni a vállalkozás által már korábban használt szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásába. Lehetséges megoldás lehet az is, hogy a korábban használt nyilvántartás mellett létrehoznak egy újat, amelyet csak a pénztárgépnaplók nyilvántartására használnak.

d) A feladatok közé tartozik az is, hogy a pénztárgépnaplót az elejétől a végéig oldalanként (és nem laponként) előre be kell számozni.

e) A nyilvántartásba vett napló későbbi használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az eddigi szigorú számadású nyomtatványokéra.

 

 

Hogy nyugodtabbá váljanak a mindennapok

tervezhetőbbé váljon a jövő

Csapatunk várja Önt felkészülten, pontos, precíz szolgáltatást biztosítva.

    Farkas Gábor reg.mk. könyvelő         Farkas Imréné bérelszámoló

     Dr. Kiss Klára ügyvéd         

 

pénztárgép napló szigorú számadás alá vonása minta, számlázó program bejelentése, csepel, csepeli könyvelőiroda, könyvelés,könyvelő iroda,csepel könyvelés,visszamenőleges könyvelés,bérkalkulátor,szja bevallás,könyvelő kereső,könyvelő keresés, Egyéni vállalkozó alapítása,útnyilvántartás,egyéni vállalkozó útnyilvántartása, bevallás,bérszámfejtés,bérelszámolás,kiküldetési rendelvény,2013,cégalapítás,nyugdíj,természetbeni juttatás 2011,béren kívüli juttatás 2013, képviselet,bevallás,könyvvezetés,bérszámfejtés,könyvvizsgálat,könyvelőiroda csepelen,csepel,csepeli könyvelés,könyvelés csepel,munkaügyi feladatok ellátása,TB ügyintézés,egyéni vállalkozó könyvelése,teljeskörű könyvelés,adótanácsadás, INMEDIO, RELAY, COSTA COFFEE könyvelése, szép kártya, szép-kártya

              
PontAzíre Könyvelőiroda
Tel: 06 20 364-3472 E mail:pontazire@chello.hu